Waarom zijn mijn foto’s heic bestanden?

waarom zijn mijn foto's heic bestanden

Als je recentelijk foto’s hebt genomen met je iPhone of iPad, is de kans groot dat je ze als heic bestanden hebt opgeslagen. Maar wat zijn heic bestanden nu eigenlijk en waarom slaan sommige apparaten foto’s in dit formaat op?

Heic staat voor High Efficiency Image Format en is een nieuw bestandsformaat voor afbeeldingen. Het is ontwikkeld om betere compressie en kwaliteit te bieden dan het veel gebruikte jpeg formaat. Dit betekent dat heic bestanden kleiner zijn dan jpeg bestanden van dezelfde afbeelding, terwijl ze toch een hogere kwaliteit behouden.

Maar waarom hebben iPhones en iPads ervoor gekozen om heic als standaardformaat te gebruiken? Het antwoord is simpel: opslagruimte. Met de continue verbetering van camera’s en de groeiende hoeveelheid foto’s die we maken, hebben we meer opslagruimte nodig. Door het gebruik van heic bestanden kunnen we meer foto’s opslaan op onze apparaten zonder dat we ons zorgen hoeven te maken over het opraken van opslagruimte.

Maar heic bestanden zijn niet alleen handig vanwege de besparing op opslagruimte. Ze bieden ook voordelen op het gebied van kleur, contrast en helderheid. En in tegenstelling tot jpeg bestanden, kunnen heic bestanden worden bewerkt zonder kwaliteitsverlies. Daarom is het belangrijk om te begrijpen wat heic bestanden zijn en hoe je ze kunt openen en converteren naar andere formaten.

Foto’s openen in heic formaat en converteren naar jpg

Als je foto’s hebt die zijn opgeslagen als heic bestanden, kun je ze converteren naar jpg om ze toegankelijker te maken. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt en je voorkeuren.

Een van de gemakkelijkste manieren om heic bestanden te converteren is door gebruik te maken van online tools zoals de heic converter van CloudConvert. Dit is een gratis tool die heic-bestanden kan omzetten naar jpg, png, pdf en andere formaten. Het enige wat je hoeft te doen is de heic-bestanden uploaden naar de tool en de conversie starten.

Een andere manier om heic bestanden te converteren is door ze te openen op een apparaat dat ze kan omzetten, zoals een iPhone of Mac computer. Je kunt een heic bestand openen in de Foto’s app op een iPhone en het vervolgens opslaan als een jpg-bestand. Op een Mac computer kun je gebruik maken van de Preview app om heic bestanden te bekijken en op te slaan als jpg.

Als je regelmatig heic bestanden moet converteren, kun je ook overwegen om software te downloaden die dit voor je kan doen. Er zijn verschillende programma’s beschikbaar, zoals de Apowersoft HEIC Converter voor Windows en de FonePaw HEIC Converter voor Mac. Deze programma’s stellen je in staat om meerdere heic-bestanden tegelijk te converteren en bieden extra functies zoals het wijzigen van de bestandsnaam en -grootte.

heic bestand omzetten naar jpg

Tip: Zorg ervoor dat je altijd een back-up hebt van je heic-bestanden voordat je ze converteert. Zo kun je later altijd teruggaan naar het originele bestand als dat nodig is.

Met deze methoden kun je gemakkelijk heic-bestanden openen en converteren naar jpg. Zo kun je jouw foto’s op een breder scala aan apparaten bekijken en delen, zonder je zorgen te maken over compatibiliteitsproblemen.

Het gebruik van heic bestanden op iPhone en omzetten naar jpeg

Het is geen verrassing dat Apple ervoor heeft gekozen om heic als standaardformaat te gebruiken voor foto’s op iPhones. Het formaat biedt verschillende voordelen, zoals een kleinere bestandsgrootte en betere kwaliteit. Maar het kan soms lastig zijn om heic bestanden te delen met anderen die niet over de juiste software beschikken. Gelukkig is het mogelijk om heic bestanden om te zetten naar jpeg, een meer gangbaar formaat.

Heic naar jpeg

Er zijn verschillende manieren om heic bestanden op je iPhone om te zetten naar jpeg. Een van de gemakkelijkste manieren is door de Instellingen-app te gebruiken.

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone.
  2. Scroll naar beneden en tik op ‘Camera’.
  3. Tik op ‘Indeling’.
  4. Kies ‘Meest compatibel’ om ervoor te zorgen dat foto’s worden opgeslagen als jpeg in plaats van heic.

Let op: als je een heic bestand al hebt genomen voordat je de instellingen wijzigt, zal deze nog steeds worden opgeslagen als heic. Het is dus belangrijk om deze instellingen vooraf te wijzigen als je van plan bent om foto’s te maken die je met anderen wilt delen.

Heic bestanden op iPhone

Als je nog steeds liever heic bestanden gebruikt voor de voordelen die het biedt, kun je verschillende apps gebruiken om de bestanden te openen en te bewerken op je iPhone. Een optie is de app ‘Fotos’ van Apple, die standaard op elke iPhone staat geïnstalleerd. Hiermee kun je heic bestanden openen en bewerken zonder de bestanden naar een ander formaat te hoeven converteren.

Als je echter een app van derden wilt gebruiken om heic bestanden te openen en te bewerken, zijn er verschillende opties beschikbaar in de App Store. Enkele van de apps die kunnen worden gebruikt zijn ‘iZip’ en ‘Documents by Readdle’. Beide apps zijn gratis te downloaden en maken het gemakkelijk om heic bestanden te openen en te bewerken op je iPhone.

FAQ

Waarom zijn mijn foto’s heic bestanden?

Jouw foto’s zijn heic bestanden omdat sommige apparaten ervoor kiezen om foto’s in dit formaat op te slaan. Heic staat voor High Efficiency Image Format en het biedt voordelen zoals een kleinere bestandsgrootte en behoud van beeldkwaliteit. Het is belangrijk om heic bestanden te begrijpen omdat ze mogelijk niet door alle apparaten worden ondersteund.

Hoe kan ik foto’s openen in heic formaat en converteren naar jpg?

Er zijn verschillende methoden om foto’s in heic formaat te openen en te converteren naar het meer gangbare jpg formaat. Je kunt speciale software en apps gebruiken, zoals Adobe Photoshop, om heic bestanden te openen en op te slaan als jpg. Daarnaast zijn er online conversietools beschikbaar waar je heic bestanden kunt uploaden en converteren naar jpg. Het is ook mogelijk om heic bestanden rechtstreeks op je iPhone te converteren met behulp van apps uit de App Store.

Hoe kan ik heic bestanden op mijn iPhone gebruiken en omzetten naar jpeg?

Om heic bestanden op je iPhone te gebruiken, kun je de standaardinstellingen aanpassen zodat foto’s automatisch worden opgeslagen als jpeg in plaats van heic. Ga naar de instellingen van je iPhone, tik op ‘Camera’, tik op ‘Indeling’ en selecteer ‘Meest compatibel’. Op deze manier worden nieuwe foto’s automatisch opgeslagen als jpeg. Als je bestaande heic bestanden wilt omzetten naar jpeg, kun je dezelfde conversiemethoden gebruiken als hierboven beschreven, zoals het gebruik van speciale software, apps of online conversietools.